DB Media & Marketing houdt zich primair bezig met mediastrategie, mediaplanning en media-inkoop van alle denkbare media als: radio, tv, buitenreclame, print en online. De grote uitdaging van adverteerders is in deze tijd invloed uitoefenen op de klantreis van de doelgroep. In een versnipperd medialandschap met een groot aantal online- en offline media is het hierbij steeds lastiger om te achterhalen welke middelen dit op de meest effectieve manier doen. DB Media & Marketing fungeert hierbij als kompas en helpt adverteerders met het vergroten van de merkbekendheid en het verhogen van de omzet. Ook werpen we graag een blik op uw bestaande mediaplan, gekozen mediakanalen en media-inkoop.

De basis van elk goed mediaplan is een uitgekiende mediastrategie. Hiermee bepalen we welke mediakanalen het beste aansluiten om uw communicatieboodschap het beste onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Daarnaast is het belangrijk om ook bij het juiste publiek onder de aandacht te komen, zodat uw campagneboodschap ook relevant is en beklijft bij de doelgroep. We kijken hierbij o.a. naar het mediaconsumptiegedrag van de doelgroep, zodat u direct een goed beeld heeft van via welke mediakanalen uw doelgroep het beste te bereiken is. Kijkt uw doelgroep bijvoorbeeld bovengemiddeld TV of juist niet? En zo ja, naar welke zenders kijken ze dan? Is dat voornamelijk naar actualiteitenprogramma's of juist naar sportprogramma's? Of luistert uw doelgroep juist bovengemiddeld radio? Zo ja, naar welke zenders? Is dat 538 of Qmusic of juist naar Sublime FM? Dit brengen we helder in kaart, zodat uw media-euro zo efficiënt mogelijk wordt ingezet met minimale waste, veel impact en een gezonde ROI.   

DB Media & Marketing ontwikkelt en optimaliseert het mediaplan nadat we de mediastrategie goed hebben bepaald; we zoemen in op wat de beste zenders, titels, posities, locaties, netwerken en sites zijn, waarbij we de performance goed inzichtelijk maken met o.a. timing, bereikcijfers en contactfrequentie. Zo onderzoeken we welke periodes, dagen en tijdstippen het meest effectief zijn, optimaliseren we continu uitzendschema’s en zorgen we dat offline- en online campagnes naadloos op elkaar afgestemd zijn. Ook voor het aanleveren van materiaal en het tussentijds monitoren van campagneresultaten kunt u bij ons terecht.

Vraagt u zich wel eens af: “Hoe kom ik aan de beste deal?” of “Heb ik nog de beste deal?” Klop dan vooral een eens bij ons aan! Ook als u op dit moment zelf de media-inkoop verzorgt, kunnen we de tarieven voor u benchmarken. Om een lang verhaal kort te maken: voor middelgrote en kleinere adverteerders behoren wij tot de scherpste media-inkopers van Nederland. Hoe we dat dan doen, leggen we graag persoonlijk aan u uit. U kunt bij ons dus terecht voor de inkoop van alle soorten media: televisie, radio, bioscoop, buitenreclame, print en online. Zowel landelijk, regionaal als lokaal. 

Een mediastrategie kan nog zo goed zijn – als de inhoud van de boodschap die bij de doelgroep moet worden afgeleverd niet goed is, dan krijg je niet het gewenste effect. De afgelopen jaren zijn we steeds meer campagnes gaan faciliteren voor uiteenlopende adverteerders waarbij we nauw betrokken zijn geweest bij het creatieve proces. Denk hierbij aan het maken van commercials (radio en tv), billboards, banners, online video’s en print advertenties. Hierbij verliezen we nooit het doel van de campagne uit het oog (meestal is dit meer verkopen). Ook dit doen we weer kostenefficiënt en voor ieder budget.

Door onze achtergrond en jarenlange ervaring bij grote media-exploitanten heeft DB Media & Marketing een groot netwerk opgebouwd van influencers en BN'ers zonder tussenkomst van dure management- en/of boekingskantoren. Per campagne bekijken we welke influencer het beste bij het merk en/of dienst past, waarbij we te allen tijde toezicht houden op een correcte naleving van de gemaakte afspraken, zodat uw merk prominent en impactvol onder de aandacht van de doelgroep komt en niet ondersneeuwt tussen het geweld van de zoveelste commerciële deal van de influencer.