Wil jij weten hoe het is om te adverteren op televisie? Voor jouw bedrijf kan het van grote waarde zijn om via deze weg te adverteren. Met beeld kan je veel emotie overbrengen op de gewenste doelgroep. Waarom is dit zo belangrijk? Informatie gaat eerst naar het emotionele brein. Wordt je gevoel daar niet aangesproken, dan stopt het proces. Pas na de emotionele keuze gaat het rationele brein te werk. Adverteren op tv heeft ontzettend veel voordelen. In een korte periode wordt een hele grote doelgroep betrokken bij uw product, merk of dienst. DB Media & Marketing is erin gespecialiseerd om de gewenste doelgroep op TV te bereiken. Dit doen wij door een uitgekiende tv-strategie en scherpe inkoop van zendtijd bij o.a. Ad Alliance (RTL 4/5/7), Talpa (SBS, Net5 en Veronica) en Ster (NPO 1/2/3). Het is mogelijk om op verschillende manieren TV reclame in te kopen. De opties verschillen per exploitant; de inkoopopties verschillen per zender. Er zijn dus veel verschillende manieren om zendtijd in te delen en in te kopen. 

Adverteren op radio heeft veel voordelen. Je kunt een hoop mensen bereiken tegen lage kosten. Dit maakt radio een interessant medium om in te zetten. Je kunt via radio acties communiceren of wat vertellen over je merk én je kunt mensen activeren om naar je winkel te komen of naar je website te gaan (traffic verhogen). Er is dus veel mogelijk op het gebied van radioreclame. Wij kunnen je helpen met de juiste radiostrategie. Vervolgens kopen wij zo slim en goedkoop mogelijk voor je in. Je kunt kiezen voor de grote, landelijke zenders zoals Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio 10 en/of Veronica, maar radio is ook bij uitstek geschikt om plaatselijk te adverteren op de regionale omroepen zoals Omroep Brabant, Rijnmond en Omroep West. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de kleinere lokale omroepen zoals Radio NL, Arrow Classic Rock, 8FM en Radio Decibel. Wat je kiest, is afhankelijk van je doelgroep en het budget dat je hebt. We kunnen merken met een klein en groot budget helpen met hun radiostrategie en -inkoop. 

Er zijn twee verschillende soorten kranten: dagbladen en huis-aan-huisbladen. Huis-aan-huisbladen krijgt iedereen gratis in zijn brievenbus. Daarnaast heb je de dagbladen (regionale en landelijke). Dit zijn betaalde kranten, ofwel in abonnementsvorm of losse verkoop. Een aantal voordelen van adverteren in de krant: het medium heeft een hoge attentiewaarde, je kunt bepalen of je regionaal en/of landelijk wilt adverteren, het wordt ervaren als betrouwbaar en het werkt goed om de lezer te activeren. Door te adverteren in de krant bereik je de doelgroep 50+ heel goed. Dit zijn over het algemeen de mensen die geabonneerd zijn op kranten. De mensen die de krant lezen, kunnen aandachtig de advertentie bekijken. Het inkomen en bestedingsniveau van de mensen die geabonneerd zijn op dagbladen is modaal tot hoog is. Huis-aan-huisbladen worden gelezen door mensen met zowel een laag als hoog inkomen en zijn een begrip in het Nederlandse medialandschap. De totale oplage van de huis-aan-huis bladen is zeer hoog; het wordt door ongeveer 7,7 miljoen mensen gelezen. De huis-aan-huisbladen kennen wel honderden verschillende titels. Elke regio kent zijn eigen titels. Mocht je een selectie willen ontvangen van een regio die voor jou relevant kan zijn, laat dan je gegevens achter en wij sturen je deze op.

Adverteren in magazines kan voor zowel mannen als vrouwen in Nederland. Zo heb je voor mannen bijvoorbeeld VI, Esquire, Quote en Men’s Health. Voor vrouwen heb je tijdschriften als ELLE, Vogue, Grazia, Cosmopolitan, Linda en &C. Ook bestaan er verschillende bladen voor bepaalde thema’s of doelgroepen (Fiets, Beleggers Belangen). Adverteren in tijdschriften kan informatief werken. Zo kun je bijvoorbeeld een gesponsord artikel in een magazine laten plaatsen, een branded content samenwerking opzetten of een sample of voucher laten mee verspreiden.

Buitenreclame, ook wel out of home genoemd, is een van de oudste reclamevormen die we kennen en nog steeds relevant. Onder buitenreclame verstaan we abri’s, driehoeksborden, snelwegmasten, bus- en tramreclame enzovoort. In een tijd waarin jongeren nauwelijks meer TV kijken en minder radio luisteren, blijft buitenreclame een goed medium om mensen van jong tot oud te bereiken. Out of Home is een krachtig middel omdat je 24/7 zichtbaar kunt zijn en je bereikt er de massa mee. Het is ook mogelijk om juist specifieke doelgroepen en regio's te bereiken. Wil je bijvoorbeeld de reclame-uiting alleen tonen bij winkels, supermarkten, scholen of in bepaalde wijken of gemeentes, dan is het mogelijk om daar specifiek op in te kopen. Sinds kort is het ook mogelijk om geautomatiseerd (programmatic) buitenreclame ruimte in te kopen. Uw communicatie-uitingen kunnen hiermee op de meest relevante momenten worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan temperatuur afhankelijk adverteren, op het moment dat het boven de 20 graden wordt kun je adverteren met tuinmeubelen, op het moment dat het sneeuwt en vriest met schaatsen. 

Online is niet meer weg te denken uit de mediaplannen van adverteerders. Er zijn enorm veel mogelijkheden om online aanwezig te zijn. Van social mediakanalen als Instagram, Facebook, Snapchat, TikTok, Pinterest, YouTube, LinkedIn en Twitter tot nieuwswebsites als nu.nl, ad.nl, rtlnieuws.nl en telegraaf.nl. Bijna alle denkbare doelgroepen zijn online te vinden. Door de vele data die beschikbaar is tijdens en na afloop van de campagne, kun je de resultaten goed meten en optimaliseren waar nodig. Google is een van de belangrijkste spelers in het online landschap met Adwords, Shopping, YouTube en display advertising. Dit kan via rechtstreekse deals of kostenefficiënt via een online veiling (programmatic) worden ingekocht. Dit geldt ook voor online video waarbij de terugkijkplatformen van RTL, Talpa en Ster (rtlxl.nl, kijk.nl en npostart.nl) interessante opties zijn.

Meer weten over een van bovenstaande mediakanalen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.